20. februar 2017

Om Os

Vestervig Bridge

Jeg begyndte at spillebridge da jeg var 52 i 1988. Jeg havde indtil da spillet en del skak i min fritid, men blev anbefalet af en anden skakspiller at gå til undervisning og lære at spille bridge som han synes var lige så spændende og meget mere selskabeligt, han var selv lige begyndt undervisningen, og så er der jo også det at i bridge skal man være færdig med spillet efter 7 minutter inklusiv bordskift. Det tager unægtelig lidt længere tid i skak. En anden fordel ved bridge fremfor skak er at i bridge kan du jo altid give din makker skylden for at du taber, det kan du ikke i skak.

Jeg begyndte så at gå til undervisning der, hvor min skakspillerven gik hos FOF i Lyngby. Jeg havde en bridgelærer, Alexsander Koltcheff som også drev en bridgeklub i Lyngby. Han var en rigtig dygtig bridgelærer. Efter endt kursus startede vi i hans bridgeklub. Systemet vi lærte var det gamle Goren system som de fleste steder allerede var afløst af Dansk Bridge Standard, men som Koltcheff sagde, der er altså 33 millioner der spiller Goren. Villy Dam var i fuld gang med at udvikle Bridgevejen for bridgeforbundet. Efter et år hos Koltcheff, hvor vi også lige nåede at vinde klubmesterskabet, begyndte jeg at læse til bridgelærer gennem bridgeforbundet hos Villy Dam og blev færdig året efter.Jeg tog tit på bridgerejser og på en jule/nytårsrejse spurgte arrangøren om jeg ikke kunne tænke mig at overtage arrangementet og til det svarede jeg at det kunne være sjovt, men det måtte vente til jeg engang blev pensioneret og at jeg først måtte tillægge mig viden om, hvordan man lavede turneringer og regnskab. De lagde imidlertid pres på mig om bad mig om at arrangere den næste julerejse, hvor de sagde at der var mange med som kunne hjælpe mig med alt det praktiske, jeg skulle slet ikke bekymre mig. Jeg sagde så ja, men det skulle jeg aldrig have gjort, jeg lavede alle de fejl der kan laves, tror jeg. Lavede forkerte regnskaber, kendte ikke reglerne ordenligt og det medførte tåbelige afgørelser.
Nå, men alt det er nu historie og det har været lærerigt. Siden har jeg været på turneringslederkurser i bridgeforbundet , har været turneringsleder i klubben og puslet med at konstruere mine egne turneringer.Det er efterhånden blev til en del rejser, hvor de mest populære har været rejserne på Hollands Floder som jeg lavede 11 gange samt alle rejserne til Azorerne, jeg tror det blev til 12.

Men der har også været barske oplevelser. Jeg kan huske i 2006 hvor jeg havde 91 med på Fuerteventura og 24 blev syge af maden. Jeg og afdøde Jørgen Stilling som var med som ekstra turneringsleder brugte stort set hele dagen i hele perioden til at ændre turneringsplaner og printe nye deltagerlister. Det var et stort kendt rejsebureau, der have arrangeret rejsen, men der har jeg ikke handlet siden. Jeg foretrækker ellers de større bureauer, min erfaring siger at det er der man får den største sikkerhed for at alt klapper, bridgelokale, værelser og forplejningen. Som lille udbyder kan disse ting nemt blive skuffende. Det er efterhånden blevet til rigtig mange spændende rejser og krydstogter og det er dejligt at kunne registrere at ca. 80 % af mine kunder er gengangere på rejserne.Jeg målretter så vidt det er muligt mine rejser og kurser mod almindelige klubspillere, der bare ønsker at slappe af, nyde og gerne få lidt sol på maven. Jeg forbereder alt hjemme fra meget grundigt, turneringer, startlister, kort og mapper, alt er tjekket også så vidt muligt det uforudsete.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen og du kan altid ringe eller skrive til mig og få svar på eventuelle spørgsmål.

Med venlig hilsen, Poul Vestervig Poulsen